Szukajka

System Of A Down

Miasto/kraj

www.soad.fan.pl

Gatunek

metal alternatywny

Dyskografia

  • System of a Down (1998)
  • Toxicity (2001)
  • Steal This Album! (2002)
  • Mezmerize (2005)
  • Hypnotize (2005)

Aktualny skład

  • * Serj Tankian – wokal, instrumenty klawiszowe, gitara elektryczna
  • * Daron Malakian – gitara elektryczna, wokal
  • * Shavo Odadjian – gitara basowa
  • * John Dolmayan – perkusja

Byli członkowie

  • Ontronik "Andy" Khachaturian - perkusja ( opuścił zespół w 1997 roku po kontuzji dłoni )

Opis

Amerykański zespół muzyczny, którego członkowie pochodzą z Armenii. Grupa gra metal alternatywny z elementami ormiańskiego folku. Wszystko zaczęło się w Los Angeles, gdzie w studiu Rehearsal, Serj Tankian spotkał młodego gitarzystę Darona Malakiana. Panowie grali w różnych zespołach, lecz kiedy stwierdzili, że mają dużo ze sobą wspólnego, choćby ormiańskie pochodzenie – zaczęli grać razem. Razem z Ontronikiem „Andym” Khachaturianem, który grał na perkusji, stworzyli zespół o nazwie Soil. Był to na razie projekt, którego działalność trzeba liczyć w kilku miesiącach.

Użytkownicy współtworzący tę stronę

Alucardo

Najbliższe koncerty

Brak koncertów tego zespołu.

Kto lubi System Of A Down?

  • $koCZeK
  • adeenL
  • Alucardo
  • ama
  • andrew-jaworzno
  • aniek
  • Ashtray
  • Black Sheep2
  • BleedingMe
  • blooddebil
  • BONKU
  • Boski_dg
  • chazy93
  • Chevi
  • Czajeczk(A)
  • deidree
  • domika
  • dzulit
  • farynka
  • goodbyegoodluck
  • himek
  • huoshan
  • JAckASsiA666
  • karina64
  • ketjow
  • mario/
  • Mariola
  • McAron
  • Naamah
  • Negal
  • owocowa_mamba
  • ozyrys
  • Pam
  • pestka
  • PunkBoy
  • Punky
  • qibean
  • RoNa
  • ruti
  • sugar
  • tetri
  • wero.nika.black
  • wiewiórka OI

adeenL, aleja_smierci, BleedingMe, Chevi, comax, daniell25, domika, huoshan, Mariola, Punky

Zaloguj się aby się dodać zespół do ulubionych.

Statystyki
koncerty20570
nadchodzące0
użytkownicy4646
Najaktywniejsi (kwiecień)
Ostatnie komentarze
[koncert] ver.di @ 2013-03-13
Winter Reggae Festiwal 2013
[zespół] krzysztof @ 2013-01-31
KOX
[koncert] emeste @ 2013-01-17
The kosHells
[koncert] emka @ 2012-11-24
Hey
[koncert] Różowa @ 2012-10-05
Lipali +supporty
[koncert] Różowa @ 2012-10-05
Lipali +supporty
[koncert] rethuzz @ 2012-09-07
Rebel SKA Fest
[zespół] kalimax @ 2012-08-23
Myslovitz
Ostatnio dodane
Dworek Gościnny- Jazz Bar - Szczawnica
Eva Aibazova I Maksim Anuchin
Ośrodek Kultury Andaluzja - Piekary Śląskie
Czesław Kazimierek
Dworek Gościnny- Jazz Bar - Szczawnica
Hanna Zbyryt Giewon
Tawerna Latający Holender - Warszawa
Morhana, Lux Perpetua, Zamordism, Sneermonger
Dworek Gościnny- Jazz Bar - Szczawnica
Boliwia
Hydrozagadka - Warszawa
Łona
Dworek Gościnny- Jazz Bar - Szczawnica
Piotr Lupi Lubertowicz & Aeroblus
Hard Rock Cafe - Warszawa
Muchy
Hard Rock Cafe Kraków - Kraków
Dick4Dick
Ostatnie zmiany (zespoły)
Grajek @ 2014-02-16
Qferau
MW @ 2014-01-17
Gospel Joy
gregik @ 2013-11-29
Baobab
SOULBLEED @ 2013-10-01
Dysphoria
Ostatnie zmiany (miejsca)
Hydrozagadka @ 2013-09-18
Chmury
k2 @ 2013-04-19
Hard cock